توضیحات کامل :

پاورپوینت نظریه واقعیت درمانی ویلیام گلاسر در 68 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت  pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی

 

فهرست مطالب

مقدمه

پیش سازمان دهنده

موارد کاربرد نظریه واقعیت درمانی

رشد زیستی – روانی

تعریف واقعیت درمانی

آسیب شناسی ارتباط

نیاز احساس ارزشمندی

مقایسه نظریه‌ها

عناصر اصلی نظریه واقعیت درمانی

اصول اساسی نظریه واقعیت درمانی

واقعیت درمانی در کجا انجام می‌گیرد

چه کسانی می‌خواهند واقعیت درمانی بکنند

مرحله پایانی درمان چگونه است

مثال کاربرد واقعیت درمانی

خلاصه

 

بخشی از متن

مقدمه

نظریه گلاسر یک نظریهِ پرورشی – آموزشی، پیشگیری و درمانی است و لذا، سه جا کارآیی دارد، خانه، مدرسه، مراکز درمانی.

تأکید نظریه گلاسر این است که می‌خواهد افراد را از کنترل‌های بیرونی رها کند و به کنترل درونی برساند. در واقع همان مفهومی که در نظریه یادگیری اجتماعی مبنی بر ارتباط میان رفتار و پیامدهایش مورد نظر گلاسر نیز می‌باشد. بنابراین، نظریه افرادی که ارتباط میان رفتار و پیامدهای آن را می‌فهمند از کنترل درونی برخوردارند. در واقع این افراد باور دارند که می‌توانند بر محیط خود تأثیر بگذارند. مقولهِ کنترل درونی در محیط خانه سبب هویت توفیق می‌گردد و در محیط مدرسه سبب پیشرفت تحصیلی، نمرات بالا، پشتکار و تلاش و توجه به تکالیف می‌شود.

گلاسر در عصر بحران اجتماعی و از خود بیگانگی در آمریکا به این نکته پی برد که اساس تمام مشکلات مردم ناشی از کمرنگ شدن پیوند عاطفی بین آنهاست.  افرادی که خود را گم کرده‌اند و سرگردان به هر تخته پاره‌ای چنگ می‌زنند تا چند صباحی زنده بمانند. اما باید به ساحل واقعی نجات رسید. انسان‌ها بر خلاف دیدگاه‌های سنتی درمانی چیزی بیش از غرایز، امیال و عادات هستند.

انسان‌ها انتخاب می‌کنند ، تصمیم می‌گیرند، تغییر می‌دهند، خودشان را بررسی می‌کنند. چون انسان طرف است، برای اجرای فن‌های درمانی به یک چیز دیگر هم احتیاج هست و آن رابطه است و یک درمانگر سرد و بی‌عاطفه‌ متخصصِ مصلحت‌ اندیش نمی‌تواند موفق باشد. نقش مهم رابطه درمانی یک فرض جدی در درمان لحاظ می شود.

علاوه بر رابطه درمانی، نگاه گلاسر در آسیب‌شناسی روانی به فرد، نگاه مریضی یا نقص در رفتار نیست . نگاه او به فرد این است که وی از توانایی‌های خود به درستی استفاده نمی‌کند تا به خودشکوفایی و کمال برسد. گلاسر همه آنچه را که در جنبش انسان‌گرایی وجود دارد با عقل و استدلال نیز همراه می‌کند، اما همچنان فقدان «عبرت از گذشته» در نظریهِ وی وجود دارد. زیرا انسان‌ها فکر می‌کنند، احساس می‌کنند، تجربه می‌کنند، از گذشته عبرت می‌گیرند و برای آینده آرزوهایی دارند.

و ...