توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی تحقیقات مقدماتی در 32 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت  pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی

 

فهرست مطالب

مقدمه

ویژگی های تحقیات مقدماتی

مراجع انجام‌دهنده‌ی تحقیقات مقدماتی

شروع به تحقیقات مقدماتی

جمع‌آوری دلایل

قرارهای نهایی

 

بخشی از متن

مقدمه

تحقیق در لغت به معنای بررسی و پژوهش برای رسیدن به واقع امر است.

در قانون آیین دادرسی کیفری ۱۲۹۰، از تحقیقات مقدماتی تعریفی نشده بود اما در قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۸۷، ماده‌ی 19 به این امر اختصاص یافت. این ماده بیان می‌کند: « تحقیقات مقدماتی مجموعه‌ی اقداماتی است که برای کشف جرم و حفظ آثار و ادلّه‌ی وقوع آن و تعقیب متهم از بدو پیگرد قانونی، تا تسلیم به مرجع قضایی صورت می‌گیرد...»

تعریفی که قانون‌گذار از تحقیقات مقدماتی کرده، بدون شک ناقص و نارساست؛ زیرا طبق تعریف فوق، اقدامات قاضی تحقیق، خارج از شمول این تحقیقات قرار می‌گیرد. به همین دلیل برخی از حقوق‌دانان در تعریف اقدامات تأمینی گفته اند: تحقیقات مقدماتی عبارت است از مجموعه اقدامات و تحقیقاتی که از سوی ضابطان دادگستری رأساً یا به دستور و حسب ارجاع مقامات قضایی و یا از سوی قضات تحقیق و نیز سایر مقامات صالح قضایی به منظور تسهیل و تمهید دلایل، اعم از دلایل اثبات جرم و دلایل مفید به حال متهم با توجه به اصل برائت صورت می‌پذیرد و هدف اصلی آن آماده‌سازی پرونده و تسهیل و تسریع رسیدگی در دادگاه است.

با توجه به تعریف بالا می‌توان گفت تحقیقات مقدماتی شامل سه دسته از اعمال قضایی می‌شود: الف. جمع‌آوری دلایل و قراین و امارات جرم؛ ب. جلوگیری از فرار یا پنهان‌شدن متهم و امحای آثار و علایم جرم؛ ج. اظهار نظر درباره‌ی بزهکار بودن یا نبودن متهم.

ما نیز در مقاله‌ی فوق ابتدا به ویژگی‌ها و مراجع انجام دهنده‌ی تحقیقات مقدماتی می‌پردازیم و سپس مراحل سه گانه‌ی فوق مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هرچند بخاطر کوتاه بودن مبحث فقط به ذکر کلّیاتی در این رابطه بسنده می‌کنیم.

 و ...